“Last Times”

You do it consciously and unconsciously, and whether you want it or not. Check things that you think this was the last time before we leave to Albuquerque.

Last time birthday parties where we said “goodbye see you in 2 years”. It is quite strange to say, because you realize that you will also miss some things when we are living abroad. It also means that it is getting closer and closer and I sometimes get really nervous. In the meantime, we have already been to the embassy, so suddenly it seems to go faster than we had expected this last month. So we get more and more checks in the category last times….

I wanted Nolan to complete the vaccination program in the Netherlands. So I made an appointment at the consultation office and last week Nolan had his last check up. That little guy is not that small anymore, that’s clear! The nurse even asked why he wasn’t at school. Well… children up to 4 years old do not go to school in the Netherlands yet and since he is 3 ½ years old he would not need to go to school for the next six months. Hence, that also made her smile having totally misjudged his age. He isn’t that tall for his age, because he is just on the average line with his height and weight for Dutch boys (despite being a big candy lover and preference eating sandwiches with strawberry jelly or chocolate pasta). But she said the way he behaves, he is much more like a boy that is 4 years old. This is also something that we had observed. So now also the last vaccination was given and without a big cry, my big boy. So we could also add a “Check” on this one (Nolan his words).

The last time I played volleyball at “Blokkart” is also checked. Though I still have a nice dinner planned with the team, playing together in the sports hall with them is done. After missing playing volleyball for a long time, I picked it up again 1.5 years ago, thus, I intend to keep playing in Albuquerque. So when we have settled down, I go and see if there is a volleyball club in the area where we are going to live. I think it is also a good way to make social contacts by myself and not only through Freek or through the children’s school.

Now, in the coming days / weeks, quite a few more “last times” will come, such as:
• Swimming lesson
• School day
• Toddler playgroup and daycare center
• Sleeping in our palace
• Etc etc ……
But, what I think I will miss very much about the Dutch is being able to take the bike and cycle towards the school or a shop or whatever…

What would you miss besides family and friends of course, since that is going to be a very different farewell…

Laatste keren

Je doet het toch bewust en onbewust, en of je wil of niet. Zaken afvinken waarbij je denkt dit was de laatste keer tot we vertrekken.

We zijn op wat verjaardagen geweest waarbij we tegen sommige zeiden tot over 2 jaar.  Het is best vreemd om te zeggen, omdat je beseft dat je ook wat zaken gaat missen als we weg zijn. Het betekent ook  dat het steeds dichterbij komt en dan krijg ik af en toe ook wel de zenuwen. Intussen zijn we ook al bij de ambassade geweest  waardoor het nu toch ineens sneller lijkt te gaan als dat we verwacht hadden de laatste maand.

Zo wilde ik ook graag het vaccinatie programma in Nederland afronden van Nolan. Dus op tijd gebeld voor een afspraak bij het consultatiebureau en afgelopen week heeft Nolan zijn laatste check up gehad. Die kleine kerel is niet meer zo klein dat is me nu wel duidelijk. De verpleegkundige vroeg zelfs waarom hij niet op school was, nou ja kindjes tot 4 jaar gaan nog niet naar school en aangezien hij 3 ½ is zou het ook nog even duren. Daar moest ze zelf ook  wel even om lachen dat ze het zo verkeerd had ingeschat. Hij is ook niet groot voor zijn leeftijd want hij zit gewoon op de gemiddelde lijn met zijn lengte  en gewicht (ondanks dat hij een grote snoepkont is en het liefste boterhammen eet met zoetigheid). Maar ze zei al in zijn doen en laten is hij wel verder als andere kindjes van zijn leeftijd. Dat hadden wij ook al in de gaten. Daar waar ik de afspraak voor maakte de laatste vaccinatie die is gegeven, zonder een grote huilpartij, de bikkel. Dus ook daar konden we een Check (Nolan zijn woorden) bij zetten.

Intussen is het ook de laatste keer geweest dat ik ben wezen volleyballen bij “Blokkart”. Natuurlijk gaan we nog een keer gezellig uit eten met het team, maar de laatste keer in de sporthal is geweest. Nadat ik lange tijd niet meer had gevolleybald heb ik dat 1,5 jaar geleden weer opgepakt en zou dit ook graag weer in Albuquerque willen gaan doen anders zou ik het weer gaan missen. Dus als we onze draai daar een beetje hebben gevonden ga ik kijken of er een volleybalclub in de buurt zit waar we wonen. Ook goed om dan sociale contacten op te doen ipv alleen via freek of via de school van de kinderen.

Nu komen er de komende dagen/weken nog best wat laatste keren aan van dingen die normaal zijn of die we ondernemen bijvoorbeeld:

 • Zwemles
 • Schooldag
 • Peuterspeelzaal en creche
 • Slapen in ons paleisje
 • Etc etc……

Maar wat ik denk ik nog wel erg ga missen aan het nederlandse is het kunnen fietsen… Wat zouden jullie gaan missen buiten familie en vrienden om natuurlijk want dat gaat een heel ander afscheid zijn…


Een reactie op ““Last Times”

 1. Jaja drukke tijd
  Maar ben blij dat je ook zegt dat je er af en toe zenuwachtig van word
  Anders ben ik het wel voor jou
  Maar we leven gewoon met jullie mee ook met al dat afscheid nemen😢

  😘

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.